Anul 2024 a venit cu aceleași provocări pentru Săptămâna verde: reducerea resurselor alocate pentru activități în afara școlii, dar și cu o diversitate de opțiuni de planuri de lecție și de materiale educaționale despre care nu știi dacă sunt agreate de Ministerul Educației ori apreciate de alți colegi.Am lansat un pachet educațional la cheie
Am pregătit pentru tine nou document care să răspundă exact nevoilor tale la catedră! Găsești aici planuri de lecție și idei de activități modulare care să acopere minimum 6 ore dintr-o zi, timp de o săptămână. Iar dacă ți-ai făcut deja planurile, dar mai ai nevoie doar de câteva activități cu care să completezi ideile tale, găsești aici exact ce ai nevoie.

Documentul Săptămâna Verde cu Viitor Plus 2024 a fost lansat joi, 29 februarie, în cadrul webinarului susținut de echipa educațională Viitor Plus.

Aproximativ 9.000 de cadre dedicatice au urmărit evenimentul live pe Facebook și pe Zoom anul acesta, iar în 2023 peste 6000 de profesori au avut încredere în materialele educaționale create de Viitor Plus și le-au folosit cu elevii lor.

Viitor Plus face parte din grupul de lucru privind Educația pentru mediu și climă, inițiat de Palatul Cotroceni și susținut de Ministerul Educației și a participat la consultări privind metodologia Săptămânii Verzi și a Planului de acțiune privind educația pentru mediu și schimbările climatice.Viitor Plus este un partener al profesorilor în efortul de a găsi cele mai eficiente idei de activități pentru Săptămâna Verde.
Ești cadru didactic sau facilitator și vrei să îi înveți pe copii despre protectia mediului, despre importanța pădurilor sau despre ce putem face pentru un viitor sustenabil?

Experții educaționali Viitor Plus au pregătit materiale interactive cu informații interesante pentru copii și lecții bazate pe educație nonformală. Găsești aici tot ce ai nevoie pentru lecții despre mediu, care conțin și jocuri Kahoot și Menti cu întrebări despre natură.

Intră pe pagina Săptămâna Verde și descarcă materialele în funcție de clasa la care predai.

Materiale didactice
Urmărește aici înregistrările webinariilor noastre realizate special pentru Săptămâna Verde.

Înregistrările webinariilor


Îți mulțumim,

Echipa Viitor Plus

Dacă ai o sugestie pentru noi cum să facem materialele educaționale mai bune, așteptăm mesajul tău la educationale@viitorplus.ro.


Dacă vă plac materialele noastre educaționale și vreți să susțineți promovarea lor către cât mai mulți copii, sprijiniți programele Viitor Plus, fără să vă coste nimic, până pe 25 mai 2024: viitorplus.ro/3virgula5formular
Realizarea materialelor educaționale pentru Săptămâna Verde de către Viitor Plus nu a beneficiat de nicio finanțare publică, depinde doar de donații sau sponsorizări din partea celor care cred că e important să investim în educația de mediu.