10 ani de ViitorPlus, 7 ani de antreprenoriat social, alături de proiecte educaționale, voluntariat și infrastructură dedicate protejării naturii.
Suntem entuziasmați să vă prezentăm cel de-al IX-lea raport anul al organizației noastre, alături de noul nostru logo. Raportul poate fi vizualizat în întregime în această secțiune.
“Ne-am oprit în 2007 la tema împăduririlor, am continuat apoi cu reciclarea, consumul sustenabil, energia regenerabilă și am integrat în toate proiectele posibile componenta educației pentru mediu. Toate se regăsesc și astăzi în activitatea pe care o desfășurăm pentru că schimbările necesare în aceste domenii sunt ample și de lungă durată. Am reușit în anii care au trecut să dezvoltăm modele de proiecte sau întreprinderi sociale premiate la nivel național și european, să creștem numărul de beneficiari și impactul dorit. Nu a fost un parcurs ușor, ci unul cu multe sacrificii, cu bucurii și supărări deopotrivă, cu multă multă răbdare pentru fiecare pas înainte, cu dubii despre calea cea mai bună de urmat. Realitățile cu care ne confruntăm sunt dure iar o organizație care să facă o diferență în bine este greu de menținut și dezvoltat. Ne alimentează însă multă seriozitate, responsabilitate, munca asiduuă și pasiunea pentru visele noastre. Le mulțumesc tuturor celor care au crezut și au ajutat ca ViitorPlus să ajungă aici și să continue acest drum.” – Teia Marina Ciulacu, Președinte ViitorPlus.
Cele mai cunoscute și importante programe și proiecte pe care le derulăm sunt: Atelierul de Pânză, Adoptă un copac, Recicleta, ecOprovocarea, Biroul eco, Amenajare eco-turistică la cascada Bigăr.
Printre rezultatele noastre se numără:
- 150.000 de sacoșe de bumbac vândute în România, care au înlocuit cel puțin 23 milioane de sacoșe de plastic, prin Atelierul de pânză.
- 30.000 de beneficiari și 350 tone de deșeuri colectate cu Recicleta,
- 20.000 de elevi și profesori beneficiari, 285 tone de deșeuri reciclate din 16 tipuri diferite de deșeuri și 58.000 de puieți plantați, în programul educațional ecoprovocarea.
Lansăm odată cu acest Raport anual și noul nostru logo, un simbol al multiplelor posibilități de îngrijire a naturii și oamenilor, de colaborare pentru prezent și generațiile viitoare.
“Redescoperim împreună legătura cu natura și investim în ce lăsăm în urma noastră”.