Sustine proiectele ViitorPlus prin alergarea din 22 august
Hai la sport pentru păduri şi natură curată!
10 kilometri de alergare sau mers susținut, singur sau împreună cu cei apropiați, pe traseul ales de tine.
Participă la unul dintre cele mai mari evenimente sportive organizate „virtual” în premieră (alergătorii vor lua startul în același timp, chiar pe traseele alese de ei înșiși), Uniqa Asigurari Bucharest Family & 10K și sprijină proiectele asociaţiei ViitorPlus cele mai afectate de criza COVID-19, dintre care amintim: „Adoptă un copac!” și „ecOprovocarea”.
Evenimentul are loc pe 22 august 2020, începând cu ora 8:00.
Trebuie să termini cursa în 3 ore de la START. Poți alege între cursa de 10km individual şi cea de 10km Echipa (2X5km). Imediat după încheierea competiţiei pentru a fi înscrişi în clasament şi pentru a primi medalia de finisher, trebuie să transmiţi o poză cu timpul înregistrat (cu o aplicaţie sau pe orice dispozitiv ales pentru cronometrare), precum şi să încarci pe aplicaţia #RunRomânia o fotografie din timpul alergării, cu numărul de concurs vizibil pentru identificare.
Acum este mult mai uşor să facem sport în siguranţă şi să fim uniţi virtual pentru cauzele susţinute.
Cum te poți implica?
Tip participare | Cost participare | Kit participare |
Participare Standard | 70 lei*
(10 lei sunt donați catre proiectele ViitorPlus, iar restul sumei acopera cheltuielile logistice ale organizatorilor) |
Kit standard:
· 1 tricou standard cu însemnele evenimentului. · numărul în competiție; · medalia (la final); · cadouri de la sponsorii evenimentului. |
Donator dedicat
Green |
150 lei (50 lei sunt donati catre proiectele ViitorPlus, iar restul sumei acopera cheltuielile logistice ale organizatorilor) |
Kit standard+ 1 tricou din bumbac personalizat cu mesajul cauzei sustinute si imaginea din header-ul acestei pagini. |
Donator dedicat
Blue |
200 lei
(50 lei sunt donati catre proiectele ViitorPlus, iar restul sumei acopera cheltuielile logistice ale organizatorilor) |
Kit standard+
1 tricou tehnic personalizat cu mesajul cauzei sustinute si imaginea din header-ul acestei pagini. |
Donator dedicat Galantom | Alegi oricare din variantele de mai sus + propria campanie de fundraising. Deschizi o pagina de donații pentru ViitorPlus pe Galantom și îți convingi și prietenii să participe la eveniment sau să doneze.Așa impactul se va multiplica! |
În funcție de varianta de mai sus aleasă. |
Participare prin companie alături de colegi |
Companiile au opțiunea de a susține participarea la eveniment a propriilor angajați și în același timp să facă un bine Planetei, susținând cauzele de mediu ViitorPlus. Prin sponsorizarea acordată de firmă (deductibilă din impozitul pe profit), fiecare participant beneficiaza de:
Suplimentar, compania obține și un pachet cu beneficii de comunicare. Participarea presupune o contributie de 300 lei/alergator, din care 100 lei vor fi directionați către susținerea proiectelor de mediu ViitorPlus, iar restul reprezintă cheltuieli de organizare și kit-ul de participare. Daca esti interest de participare din partea companiei, te rugam sa ne contactezi pt. detalii la simona.tatu [at] viitorplus.ro. |
Cum te înscrii să participi?
1. Completează acest formular.
2. Platește online sau prin transfer bancar costul de participare.
3. În 24/48h primești de la noi pe email confirmarea plății și cod de înscriere.
4. Te înscrii pe site-ul evenimentului cu codul primit de la noi, fără să mai plătești altceva și selectezi ViitorPlus la cauzele susținute.
Cum au fost afectate proiectele ViitorPlus de criza COVID-19?
- Plantarea puieţilor din cadrul “Adoptă un copac!” care se făcea cu voluntari (peste 1.000 de persoane îşi confirmaseră prezenţa în această primăvară) a trebuit realizată cu o firmă specializată în plantări, ceea ce a crescut considerabil costurile. Cu toate acestea, în prima parte a anului 2020, ViitorPlus a plantat peste 4 hectare de pădure în judeţele Dolj şi Călăraşi. Tot în această primăvară au fost realizate lucrări de îngrijire a pădurilor plantate în anii anteriori la Chirnogi, Dragalina, Bistreţ şi Breasta. Pe pagina de Facebook a proiectului urmăriți evoluția copăceilor plantaţi. ViitorPlus realizează împăduriri de peste 10 ani.Eforturile derulării proiectului de împădurire continuă chiar dacă este nevoie de fonduri suplimentare pentru achiziționarea de servicii din partea firmelor specializate în plantări.Știai că numai cu 10 lei poți participa pentru a planta şi îngriji 1 copac pe termen lung? Aici poţi dona pentru adoptarea a 1,2,3 sau mai mulți copăcei.
- Şi proiectul educaţional “ecOprovocarea” (ediţia a X-a) a fost afectat.
Activităţile practice de voluntariat şcolar: plantări, igienizări, reciclări, organizarea de târguri de economie circulară, amenajări de grădini multifuncţionale au trebuit suspendate şi întreaga activitate s-a putut realiza numai online. Cu toate acestea, în primele luni ale concursului, s-au obţinut rezultate spectaculoase: 97.2 tone de deșeuri colectare pentru reciclare, aproape 20.000 de puieți plantați, 1000 de saci de 120 de l de deșeuri strânse din areale naturale.
În continuare avem nevoie susținere în adaptarea educaţionale pentru predarea în mediul onlin și derulării de activitati practice individuale.La finalul fiecărei ediţii liceenii câştigători participau la tabăra de leadership de vară. Dar din păcate, aceasta a trebuit amânată atât din cauza COVID-19 dar şi pentru că o parte din sponsorii proiectului şi-au redirecţionat fondurile alocate acestui program către urgenţele din sănătate.
Alte proiecte ViitorPlus:
- Atelierul de Pânză este o întreprindere socială, cu o experiență de 10 ani de zile în confecționarea de produse textile prietenoase cu mediul și oamenii. în 2019 au fost produse peste 30.000 de sacoşe din pânză şi reutilizate peste 200 kilograme de deşeuri textile. Atelierul este o unitate protejată acreditată, ce are minim 30% dintre angajaţi, persoane cu dizabilităţi.
- Recicleta este un program prin intermediul căruia colectăm hârtia, plasticul şi dozele de aluminiu în vederea reciclării. Transportul se realizează de către persoane din grupuri sociale vulnerabile cu cargo-bicilete care nu poluează aerul.În cei 10 ani de la înfiinţarea proiectului au fost salvate de la groapa de gunoi 700.000 kilograme materiale reciclabile, în acest fel au fost salvaţi de la tăiere 10.000 de arbori maturi. Au beneficiat direct de acest proiect peste 70.000 de persoane.
- Cu Harta reciclarii găsești, adaugi sau modifici cel mai apropiat punct de colectare separată a materialelor reciclabile. Misiunea educațională a fost afectată, dar am reușit să reinventăm sesiunile educaționale destinate elevilor și le-am transformat în ore online interactive. Astfel, în anul școlar 2019-2020, peste 35.000 elevi au participat la sesiunile despre reciclare. Din pacate, nu am mai putut participa la evenimente în aer liber, pentru a discuta cu publicul larg despre reciclare.
- Biroul Eco este un proiect dedicat companiilor care doresc să reducă impactul asupra mediului generat de activitățile din cadrul birourilor, implicând direct angajații. Oferim consultanță și training-uri, inclusive online, companiilor pentru dezvoltarea unui sistem funcțional de optimizare a consumului de resurse și de colectare separată a deșeurilor.
Aici puteţi citi Raportul Anual al ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă.