Atelierul de Pânză

Atelierul de Pânză este o întreprindere socială, cu o experiență de 11 ani în confecționarea de produse textile prietenoase cu mediul și oamenii.

Principalele produse marca Atelierul de Pânză sunt sacoşele reutilizabile din bumbac 100%, (netratat, nevopsit, neînălbit), măștile reutilizabile și diverse produse create din deșeuri textile pre-producţie, care astfel prind o nouă viață. Sacoșele reprezintă o alternativă eco la pungile de plastic de unică folosință, un mare agent poluator, doar în România se estimează un consum anual de 5 miliarde de pungi de plastic.

Pe lângă misiunea de protejare a mediului, Atelierul de Pânză are și o misiune socială, oferind locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi sau cu probleme sociale, persoane în rândul cărora incidenţa șomajului este de 90%.

Încă din anul 2014, Atelierul de Pânză a dobândit statutul de unitate protejată autorizată de Ministerul Muncii și Justiției Sociale, statut ce garantează că minimum 30% dintre angajații sunt persoane cu dizabilități.

Începutul anului 2021 a venit cu vești bune: Atelierul a obținut o nouă autorizație pentru unitate protejată (ceea ce înseamnă că instituțiile publice sau companiile care au peste 50 de angajați, pot achiziționa produse de la colegii noștri utilizând fondul taxei pentru dizabilitate). Mai multe detalii legate de aceste beneficiu puteți găsi aici: https://bit.ly/2LRW7zl.

Produsele de calitate și grija pentru mediu și oameni au ajutat Atelierul de Pânză să producă, până în prezent: 267.895 produse din bumbac natur (sacoșe, săculeți, șorțuri etc.), 6.460 produse Puzzletex (salvând astfel peste 2.426 kg de deșeuri textile de la groapa de gunoi) și 26.867 măști reutilizabile produse. De asemenea, în cei 11 ani de activitate, Atelierul a reușit să asigure 17 locuri de muncă pentru persoane cu dizabilități, având de-a lungul anilor peste 35 de persoane angajate.

Pentru a fi la curent cu ultimele realizări dar și pentru a afla mai multe despre activitatea colegilor noștri, vă invităm să accesați website-ul www.atelieruldepanza.ro și, de asemenea, să nu uitați să îi urmăriți pe pagina de Facebook și pe Instagram.